Conditii necesare pentru realizarea de patinoare mobile.

Sunt necesare in principal:

  • un teren cat mai plan, putand fi orice tip de suprafata: beton, asfalt, piatra cubica, zgura, suprafata sintetica, gazon artificial, etc. De aici rezulta ca un patinoar ce foloseste tehnologia AST poate fi realizat intr-o piata a unei localitati, intr-o parcare, ori pe un teren de beton, zgura, gazon sintetic sau alta suprafata, etc.
  • curent electric trifazic: este bine de stiut de la inceput ca necesarul de curent este in functie de suprafata de patinoar dorita a fi realizata. Astfel, pentru instalatia de racire a unui patinoar de 600 mp (20 m x 30 m) este nevoie de o putere de circa 130 – 150 Kw, ajungandu-se ca pentru un patinoar de dimensiuni olimpice de 1800 mp (60 m x 30 m) sa trebuiasca 400 – 450 Kw.
  • apa curenta,
  • iluminat nocturn,
  • cabana cu rol de casa de bilete, garderoba si inchiriere patine.

Detalii si principii tehnice

Tehnologia de realizare a patinoarelor AST – Austria este nr 1 in Europa si nu numai. Lucru ce reiese atat din miile de patinoare AST din intreaga lume – din Austria (patinoarul din Viena este unul din cele mai mari din lume, cu o suprafata de gheata de 5400 mp) si pana in China, Koreea, Canada, – cat si de recunoasterea si aprecierea Federatiilor Internationale ce au apelat la aceasta tehnologie si la firma AST pentru realizarea pe astfel de patinoare a Campionatelor Mondiale de Hochei pe gheata Germania 2010, Campionatul European de patinaj artistic Budapesta 2013, Campionatul Mondial de Hochei pe gheata Copenhaga 2018, Campionatul European de patinaj artistic Dresda 2020, s.a.

Pentru detalierea celor de mai sus si pentru alte informatii va rugam sa ne contactati.

Procedura tehnica de executie

Patinoarul mobil AST este format din cadre metalice galvanizate de 2,5 metri lungime, numite module AST, ce contin tuburi prin care trece agentul de racire.
Din aceste tuburi pleaca o tubulatura fina dintr-un cauciuc special, asa numitele „covorase” de cauciuc, ce au in mod curent 30 metri lungime, covorase ce se intind pe suprafata pe care urmeaza sa se faca gheata.
Prin montarea modulelor AST unul dupa altul si intinderea „covoraselor” de cauciuc direct pe suprafata pe care se face patinoarul se obtine suprafata pe care se doreste a se face gheata.
IMPORTANT: Fata de alte tipuri de patinoare mobile – de exemplu cele cu tuburi de aluminiu ce necesita constructia unui podet (platforma) de lemn, podet ce presupune un timp de executie suplimentar si costuri mai mari – solutia constructiva AST nu presupune constructia vreunei platforme de lemn dedesubt.
Prin intermendiul unor furtune de legatura modulele sunt legate intr-un capat la instalatia de racire a patinoarului, instalatie ce este dimensionata in functie de suprafata de gheata dorita.
Prin stropirea cu apa a suprafetei cu „covorasele” de cauciuc intinse si racite de instalatia de racire, se formeaza stratul de gheata pe care se va patina.